Home Inspirerend 13-jarige jongen schiet moeder van 2 in het gezicht. 26 jaar later...

13-jarige jongen schiet moeder van 2 in het gezicht. 26 jaar later omhelzen elkaar

In 1990 was Ian Manuel een 13-jarige jongen die in een gewelddadig appartementsgebouw in Tampa, Florida, woonde. Op een avond was een moeder van twee genaamd Debbie Baigrie op stap met vriendinnen toen Ian en zijn vrienden haar probeerden te beroven. Ian schoot Debbie in haar mond, waardoor ze haar onderste tanden verloor en haar tong aan flarden werd geschoten. Als bij wonder overleefde ze.

jongenDagen later werd Ian voor een andere zaak gearresteerd en bekende hij eveneens Debbie neergeschoten te hebben. Om een voorbeeld te stellen veroordeelde de rechter hem tot levenslang. Bijna twee jaar later slaagde Ian er op een of andere manier in om Debbie vanuit de gevangenis op te bellen. “Mevrouw Baigrie, Ian hier. Ik bel om te zeggen dat het me spijt dat ik je neergeschoten heb en ik zou jou en je familie een prettig kerstfeest willen wensen”, zei de jongen.

Debbie had medelijden met de jongen. Ze vond het een geweldig gebaar dat hij ondanks zijn jonge leeftijd toch de moed had gevonden om vergiffenis te vragen. Kort na het telefoontje begon Ian haar brieven te sturen. Hij schreef over zijn tijd in de gevangenis, zijn moeilijke jeugd en zijn moeder, vader en broer die allemaal overleden terwijl hij in de gevangenis zat.

Omdat ze besefte dat Ian een intelligente en gevoelige jongen was, begon ze hem terug te schrijven. Naarmate ze een vriendschap ontwikkelden, begon Debbie in te zien dat hij die zware straf niet verdiende. Daarop begon ze zich actief in te zetten om zijn straf te laten verminderen en pleitte ze mee voor een vervroegde vrijlating.

Op 10 november 2016 werd Ian vrijgelaten op de leeftijd van 39 jaar. In de onderstaande video zien we wat er gebeurde tijdens de reünie met Debbie.

DEEL deze inspirerende video met je vrienden!