Home Heldhaftig De kinderen zitten vast in een brandend huis. Dan doet die hond...

De kinderen zitten vast in een brandend huis. Dan doet die hond iets heldhaftig!

Ben je nog steeds niet overtuigd dat een hond de beste vriend van de mens is. Dit verhaal zou wel eens je gedachten kunnen veranderen.

Een nacht in het huis van de familie Frasier veranderende de in een nachtmerrie. De buren hoorden opeens een luide explosie en toen ze naar buiten keken zagen ze het huis van de familie Frasier in de fik staan.

hundenmaxx1De buren haastte zich om de brandweer te bellen. Toen de brandweer bij het huis aankwamen, hadden de ouders van het gezin zichzelf in veiligheid gebracht. Maar de twee kinderen van de familie lagen nog in het huis, respectievelijk 2 en 4 jaar oud.

hundenmaxx

De brandweerlieden moesten snel handelen maar door de dichte rook konden ze de kinderen niet al te snel vinden. Toen kwam echter de familie hond Maxx in actie om de kinderen van een vroegtijdige dood te redden.

Zonder te aarzelen rende de hond het brandende huis in gevolgd door de brandweerlieden. Hij leidde de brandweerlieden naar de kamer van de kinderen zodat de brandweerlieden ze gelijk konden redden.

Het hele gezin werd naar het ziekenhuis gebracht waaronder de hond Max, maar ze maken het allemaal naar omstandigheden goed.

Max is een echte held. Zonder twijfel volgde hij zijn instinct om zijn gezinsleden te redden. De hond gaat door en vuur en vlam voor zijn familie.

We kunnen echt wat leren van dieren, deel het verhaal met je vrienden en familie als je het daar mee eens bent!