Home Hartverwarmend De in verlegenheid gebrachte zoon verdwijnt met zijn vader in het toilet...

De in verlegenheid gebrachte zoon verdwijnt met zijn vader in het toilet van het restaurant. Kort daarna maken ze een onvergetelijk moment mee

Een zoon neemt zijn bejaarde vader mee op restaurant om van een heerlijk avondmaal te genieten. Zijn vader is oud en daarom ook een beetje zwak. Terwijl hij eet, morst hij steeds weer eten op zijn hemd en broek. De andere gasten staren de man geërgerd aan, maar de zoon blijft ijzig kalm.

Nadat beiden gegeten hebben, gaat de zoon samen met zijn vader naar de toiletten. Daar veegt hij zijn gezicht schoon, probeert de vlekken uit zijn kleding te krijgen, kamt hij liefdevol zijn grijze haren en zet zijn bril recht op zijn neus.

Als de twee terug in de zaal aankomen, heerst er een doodse stilte. Niemand begrijpt hoe men zich publiekelijk zo kan verlagen. De zoon betaalde de rekening en op het ogenblik dat hij wilde vertrekken, stond een oudere heer op en vroeg hem: “Meent u niet dat u hier iets vergeten bent?”

Hij antwoordde: “Neen, dat heb ik niet.” Maar het antwoord van de onbekende man is: “Maar dat hebt u wel! U hebt hier elke zoon een les geleerd en elke vader hoop!” Nu was het in het restaurant zo stil dat men wel een speld kon horen vallen.

Het is een grote eer je ooit om hen te kunnen bekommeren die vroeger altijd voor ons gezorgd hebben. Met al die tijd, moeite en geld die onze ouders hun leven lang voor ons opgeofferd hebben, verdienen deze oudere mensen ons diepste respect. Als jij dit ook zo ziet, DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!