Home Inspirerend Jongen houdt een bordje op waarop staat: “Ik ben blind, help me...

Jongen houdt een bordje op waarop staat: “Ik ben blind, help me alsjeblieft”. Dan schrijft een vreemde een nieuwe boodschap op zijn bordje

Een blinde jongen zat op de trappen van een gebouw met een hoed voor zich. Hij hield een bordje vast met daarop: “Ik ben blind, help me alsjeblieft.”
blind1
Er lagen slechts enkele muntjes in de hoed. Er wandelde een man voorbij. Hij nam enkele muntstukjes en gooide ze in de hoed. Hij nam het bordje, draaide het om en schreef enkele woorden neer. Hij gaf het bordje terug en legde het zo dat iedereen de nieuwe woorden zou kunnen zien.

De hoed begon nu snel vol te geraken. Nu gaven heel wat meer mensen geld aan de blinde jongen.

Die namiddag kwam de man die de woorden had neergeschreven terug om te zien hoe de jongen het maakte. De jongen herkende zijn stem en vroeg: “Was jij degene die deze ochtend mijn bordje veranderde?” en vervolgde: “Wat schreef je dan?”

De man zei: “Ik schreef alleen de waarheid. Ik zei wat jij zei maar dan in andere woorden.”

Wat hij had geschreven was: “Vandaag is een mooie dag en ik kan het niet zien.”

Moraal van het verhaal: Wees dankbaar voor wat je hebt. Wees creatief. Wees vernieuwend. Denk anders en positief. Als het leven je honderd redenen geeft om te huilen, toon het leven dan dat je duizend redenen hebt om te glimlachen.

DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden!